SKU: 978-84-15221-62-3 Categories: , Product ID: 18540

Informació addicional

Enquadernació

Tapa dura

Mides

22 cm (ample) x 23 cm (alt)

Pàgines

32

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Viatge al país de Tombatossals”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Viatge al país de Tombatossals

12,00 

“Viatge al país de Tombatossals” és una adaptació lliure del cèlebre conte clàssic “Tombatossals”, de Josep Pascual Tirado (1884-1937), en el 75è aniversari de la seua mort, a càrrec de Vicent Pitarch. L’obra està explicada de cara a un públic infantil, per tal de difondre aquesta narració, que recull la llegenda fundacional de la ciutat de Castelló de la Plana i que ha deixat personatges de l’imaginari col·lectiu com el Rei Barbut, Bufanúvols, Tragapinyols i el mateix Tombatossals.

Les il·lustracions de Xipell que acompanyen el conte estan inspirades en els treballs del pintor, escultor i arqueòleg castellonenc Joan Baptista Porcar (1889-1974). El llibre, doncs, és un homenatge a dues figures claus de la cultura del nord valencià a principis del segle passat.

Amb aquesta edició amanoseta i adaptada al públic infantil, la colla de gegants a les ordres del Rei Barbut que s’encarregaren de transformar una terra de raboses i llops i de serps com cabirons en plana rica, formosa i exuberant amb la conquesta inclosa de les Columbretes a unes criatures a mig camí entre home i furga, aidades per vasos abellers, es posen a l’abast dels nostres menuts per a lectura agradable. Per a imaginar, just el nom que porta la col·lecció en què s’encabeix. Òscar Pérez Silvestre

Autors

Vicent Pitarch Almela (Vila-real, 1942) és escriptor, professor i filòleg. Membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, de l’Institut d’Estudis Catalans i de les Fundacions Carles Salvador i Gaetà Huguet. Va ser pioner de la ràdio en valencià amb el programa “Nosaltres els valencians” (1969) i de l’escola en valencià a la ciutat de Castelló. Ha escrit nombrosos llibres i articles sobre filologia i sociolingüística, així com de temàtica local centrada en el nord del País Valencià: Defensa de l’idioma (1972), Parlar i (con)viure al País Valencià (1994), Llengua i església durant el barroc valencià (2001), Gaetà Huguet. Els valencians de secà (2003) o El combat per la premsa (2009), són només alguns títols de la seua bibliografia.

Joan Montañés, conegut artísticament com Xipell, és humorista gràfic i il·lustrador. Ha centrat la seua activitat a les comarques de la Plana, on dibuixa la tira còmica de l’edició de Castelló del diari Levante-EMV. Ha publicat algunes obres com Gaudeamus Ujitur o Draps de clau, entre d’altres.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter