SKU: 978-84-15221-57-9 Categories: , , , Product ID: 18537

Informació addicional

Enquadernació

Tapa dura

Mides

23 cm (ample) x 22 cm (alt)

Pàgines

144

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “El riu Sénia. Activitats humanes i transformació del paisatge”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El riu Sénia. Activitats humanes i transformació del paisatge

25,00 

Parlar sobre les transformacions del paisatge per efectes de la mà de l’home suposa poca novetat en un moment en què l’ecologia i la necessitat de trobar un model sostenible de relació amb l’entorn estan a les pàgines d’actualitat dia sí i dia també. Tampoc no ho és parlar de qüestionshistòriques i d’arqueologia industrial com el funcionament d’antics molins, l’origen dels nuclis de poblament o les relacions de poder entre senyorius territorials feudals. Quan el marc en el qual se situen aquestes reflexions, però, és el riu de la Sénia, la cosa canvia.

Els habitants de la zona sabem que cal parlar i molt d’aquest tema per tal de donar-lo a conèixer i fomentar la reflexió al seu voltant. I que, dins i fora de casa, durant molt de temps el tema serà encara novetat. Perquè se n’ha parlat poc, i això vol dir que es coneix poc i es valora poc. Per aquest mateix motiu encara no es tenen prou en consideració els recursos patrimonials a l’hora de dur a terme planificacions territorials. És veritat que s’han fet coses importants en aquest sentit en els darrers anys, però encara no són suficients. Aquest llibre vol ser una gota d’aigua més en la contribució al coneixement, la valoració i la difusió del patrimoni al voltant del Sénia.

Autors

Victòria Almuni Balada, llicenciada en Història, especialitat d’Història de l’Art. Doctora i catedràtica d’institut a l’IES Manuel Sales i Ferré. Forma part del Centre d’Estudis Seniencs. Membre del consell de redacció del suplement Plecs d’Història Local de la revista Avenç. Està cursant un màster en noves tecnologies aplicades a l’educació.

Ferran Grau Verge, mestre i llicenciat en Història general per la Universitat de Barcelona. Catedràtic de l’IES Manuel Sales i Ferré. És soci fundador del Centre d’Estudis d’Ulldecona, entitat des de la qual ha coordinat durant molts anys la revista Raïls. Ha escrit diversos articles en publicacions periòdiques i és autor i coautor de diversos treballs i llibres relacionats amb la didàctica de les ciències socials i la història. Actualment escriu la seua tesi en Didàctica de les Ciències Socials.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter