SKU: 978-84-933441-6-0 Categories: , , Product ID: 18244

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Mides

23 cm (ample) x 22 cm (alt)

Pàgines

712

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Ulldecona setcentista”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ulldecona setcentista

36,00 

Per fer la reconstrucció de la Ulldecona del segle XVIII, per assajar una aproximació al que s’anomena història total, els autors han hagut d’esbrinar un bon grapat d’aspectes diferents: el medi físic, la demografia, l’urbanisme, la propietat i la distribució de la terra, les activitats industrials i els altres mitjans de producció, l’estratificació social, les institucions, les formes de vida, les mentalitats, els costums, la cohesió o la disgregació de la societat, etc. Les qüestions acabades d’esmentar han estat objecte d’una anàlisi rigorosa. Una aproximació particularitzada posada al servei d’una interpretació de conjunt que traslladarà el lector a una època pretèrita, fascinant, amb llums i ombres sobre les quals prendrà suport la societat actual. Ulldecona setcentista constitueix un treball de recerca guardonat en la XIV edició (2003) del Premi d’Història Enric Bayerri, auspiciat per l’Associació de Veïns Jesús-Catalònia.

Amb el present treball, els autors ens han lliurat la història setcentista de la seva pàtria petita -per naixença o adopció- la qual han recreat pensant en tot moment amb els seus conveïns i amb els de fora vila i de retruc ens l’ofereixen als qui no tenim el privilegi de ser ulldeconencs però que creiem que la història de la pàtria gran -Catalunya o, si voleu, els Països Catalans- no es pot fer sense la suma de les històries de les pàtries petites que la conformen. Salvador-J. Rovira i Gómez

Autors

Joan Roig i Vidal. Nascut a Ulldecona al 1954. És mestre al CEIP Cambrils. Ha col•laborat a la revista Raïls, del Centre d’Estudis d’Ulldecona, del qual és soci i a la revista Paratge de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil•lografia, Vexil•logia i Nobiliària, de la qual també és soci. Ha conferenciat sobre “Urbanisme i sistema defensiu a la Ulldecona del segle XVIII” i “L’11 de setembre a la nostra vila”.

Ferran Grau Verge. Nascut a Tortosa al 1960. És mestre i llicenciat en Història. Treballa a l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona. Soci fundador del Centre d’Estudis d’Ulldecona, ha estat coordinador de la publicació de l’entitat, Raïls. Forma part del Grup d’Estudis “Rossell 750 Aniversari”. És coautor de diferents llibres relacionats amb els mons de la didàctica de les Ciències Socials i de la història local. És autor del llibre Ulldecona (Cossetània) i coeditor de les actes del XIII Col•loqui de la Societat d’Onomàstica, celebrat a Ulldecona el 1995.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter