SKU: 978-84-96623-62-0 Categories: , Product ID: 18413

Informació addicional

Enquadernació

Cartoné

Mides

29 cm (ample) x 22 cm (alt)

Pàgines

162

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i del Montsià”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i del Montsià

30,00 

Sinopsi

Aquesta publicació ens endinsa en les construccions de pedra en sec del paisatge rural de les comarques del Baix Ebre i del Montsià, creat i mantingut, durant segles, per l’activitat agrícola tradicional. És un homenatge a la memòria dels nostres avantpassats, artesans anònims que ens han deixat les seves obres d’art al bell mig dels nostres camps.
També vol ser un referent identitari per a les generacions actuals i futures, perquè la conservació i el manteniment de tot aquest patrimoni cultural i natural és un compromís de tots.

 

El llibre es basa en un exhaustiu inventari que es va enllestir ja fa uns anys, i alguna de les construccions inventariades ja han desaparegut. S’hi han triat les construccions més representatives per la seua diversitat i s’estructuren en cinc tipologies diferents: barraques (per caçar, guardar estris o refugiar-se), receptacles d’aigua (sínies, pous, cisternes,…), marges i altres (valones,…). De marges, hi havia els de les planes que servien simplement per amuntegar les pedres i els de terrenys més escarpats, que es construïen per aguantar la terra. També s’inclou un homenatge a Miquel Franch, lo Serrano, de Roquetes, un dels millors constructors de pedra en sec i autor dels marges “ostentosos” de les finques riques.
Roser Royo


Autors

Els textos han anat a càrrec d’especialistes com ara Josep Aragonés Gisbert, Antoni López Daufí, Josep Olivas Rodríguez, Climent Ferré Castell, Marga Estorach Fatsini i Sisco Ollé Garcia. Les fotografies són de Mariano Cebolla Borrell.

 

Per saber-ne més

Respecte per l’equilibri antic (article a La Vanguardia)

“La volta al món de pedra en sec”. Crònica de Roser Royo


Fes un tast!

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110810080430-6ffaf12b0b2a48b9ad85e1534d79f40b docname=lapedraensecalescomarques username=onadaedicions loadinginfotext=LaPedraenSecalesComarques showhtmllink=true width=210 height=175 unit=px]

 

 

 

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter