SKU: 978-84-17050-75-7 Categories: , Product ID: 19181

Informació addicional

Enquadernació

Tapa dura

Mides

21 cm (ample) x 21 cm (alt)

Pàgines

120

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “La Passió d’Ulldecona. Seixanta-cinc anys d’història”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La Passió d’Ulldecona. Seixanta-cinc anys d’història

20,00 

Per trobar els orígens de La Passió d’Ulldecona hem de viatjar enrere més de mig segle. S’ha documentat que fa més de cinc-cents anys a Ulldecona es feien representacions de caràcter religiós i actes sacramentals. Però no va ser fins al 19 de març de 1955 quan per primera vegada es va representar La Passió d’Ulldecona al Cine Victoria, amb una quantitat considerable d’actors i tècnics, quadres escènics i decorats, llum i so, i amb un format modern que permetia fer La Passió en un recinte tancat, i que ha perdurat fins a les representacions actuals al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona.

Seixanta-cinc anys de representacions ininterrompudes demostren la voluntat d’un poble. Dedicat de ple a La Passió, la vila d’Ulldecona va aconseguir que la seva fora i sigui considerada una de les quatre Passions més importants de Catalunya amb nombrosos reconeixements oficials.

Ha passat el temps i les coses són molt diferents. De La Passió en llengua castellana i de caràcter religiós, hem passat a una Passió bilingüe amb els textos unificats, moderna, dinàmica, amb ritme cinematogràfic i amb una fidelitat històrica que permet que creients i no creients surtin encantats de l’espectacle que representem.

Farem un recorregut descobrint els orígens de La Passió, la Passió actual i les seccions que fan possible l’espectacle entre bambolines. L’esforç, la dedicació i l’enginy de les persones que han passat per l’entitat han fet possible al llarg d’aquests seixanta-cinc anys un viatge ple d’aventures, anècdotes i èxits.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter