SKU: 978-84-96623-14-9 Categories: , , Product ID: 18278

Informació addicional

Enquadernació

Cartoné

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

497

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “La Catedral de Tortosa als segles del gòtic (Volum 2)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La Catedral de Tortosa als segles del gòtic (Volum 2)

35,00 

El present llibre és resultat de la tesi de Doctorat llegida a la Universitat de Barcelona sota el títol Una fàbrica baixmedieval de gran envergadura. La catedral de Tortosa als segles XIV i XV. Estudi Documental. En aquesta obra l’autora reconstrueix la realitat del temple i la canònica de Santa Maria de Tortosa als segles del gòtic, un procés en canvi continuat. Per a això ha hagut d’analitzar aspectes molt diferents i variats: l’evolució constructiva, les transformacions urbanes generades al voltant del conjunt, la tipologia i característiques de la rica mostra de relleus arquitectònics, els artistes participants, les condicions laborals, els materials emprats…

Tot plegat l’obra vol, amb un llenguatge entenedor, aproximar el lector al complex món de la catedral medieval i de la ciutat i el territori de Tortosa. Un territori de pas i d’intercanvi, en el qual conflueixen corrents artístics arribats dels grans nuclis de poder del moment i que genera tendències que trobem repetides en un ampli territori. Entendre l’art medieval de Tortosa i del territori diocesà que vertebra és imprescindible per a entendre l’art medieval del Principat i dels regnes de València i Aragó.

Autora

Victòria Almuni Balada és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Compagina la tasca com a professora d’ensenyament secundari amb la recerca i la divulgació de la història i el patrimoni de les terres de l’Ebre i les del nord del País Valencià. Forma part del Centre d’Estudis Seniencs, des del qual treballa pel reconeixement i la projecció de la història i la cultura locals.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter