SKU: 978-84-15896-39-5 Categories: , Product ID: 18714

Informació addicional

Enquadernació

Rústica

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

168

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Guerra i territori (1808-1814)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Guerra i territori (1808-1814)

18,00 

La guerra del Francès s’emmarca dins d’un període convuls, la primera meitat del segle XIX en què les estructures polítiques, econòmiques i socials d’Espanya sofriren un canvi irreversible. Els anys de la guerra del Francès (1808-1814) van configurar un punt de partida i de referència per als anys posteriors. Al territori de confluència del riu de la Sénia aquella guerra va suposar un autèntic trasbals en què es va sacrificar persones, economia, infraestructures, etc. A més, enmig d’una guerra contra un enemic comú, va comportar també l’eclosió d’un liberalisme que trobà àmplies resistències absolutistes, ben paleses al llarg de la centúria. Aquesta obra analitza els fets bèl·lics, així com també l’impacte econòmic, social i polític que aquells anys de guerra provocaren en el territori, que va esdevenir un escenari de referència atesa la seua importància geoestratègica.

Analitza l’abans i el després de l’ocupació francesa de Tortosa, la intervenció al Maestrat, la fi de la guerra i el sorgiment de grups resistents en forma de guerrilles. El llibre abasta el context socioeconòmic, les estructures polítiques i administratives, el control francès a Ulldecona i Vinaròs, la Junta Corregimental de Tortosa i les conseqüències de la guerra a localitats com Ulldecona o Tortosa. La publicació es completa amb plànols, mapes, fotografies i gravats sobre el tema. Plecs d’Història Local

Autors

Ferran Grau Verge (Tortosa, 1960). És mestre i llicenciat en Història. Treballa a l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona. Soci fundador del Centre d’Estudis d’Ulldecona, ha estat coordinador de la publicació de l’entitat, Raïls. Forma part del Grup d’Estudis Rossell 750 Aniversari. És coautor de diferents llibres relacionats amb els mons de la didàctica de les Ciències Socials i de la història local, com ara Rossell 1823-1933.

Núria Sauch Cruz (Ulldecona, 1972). És doctora en Història. En l’actualitat treballa com a tècnica a l’Institut Ramon Muntaner. Col·laboradora externa del Grup d’Història del Parlamentarisme de la UAB. És membre del Centre d’Estudis d’Ulldecona i del consell de redacció de la revista Raïls. La seua producció bibliogràfica —llibres, capítols de llibres i articles de revistes— l’ha dedicat principalment a l’anàlisi dels moviments contrarevolucionaris (reialisme i carlisme), la conflictivitat social, política i econòmica del segle XIX a les Terres de l’Ebre i el Maestrat.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter