SKU: 978-84-16505-51-7 Categories: , , , Product ID: 18879

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

112

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Francesc Mestre i Noè: l’estímul associatiu ebrenc (1886-1936)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Francesc Mestre i Noè: l’estímul associatiu ebrenc (1886-1936)

14,00 

Francesc de Paula Mestre i Noè, figura cabdal de la Renaixença ebrenca, és una figura que al llarg del temps ha estat, potser, massa oblidada pels mateixos tortosins als quals tant va defensar. El 150è aniversari del seu naixement és una oportunitat única perquè les institucions, finalment, puguen rescabalar este greuge cap a l’insigne cronista de Tortosa.

Home extremadament polifacètic, el llibre que us presentem vol abraçar diversos vessants de la seua tasca com a periodista, historiador, llibreter, arxiver, així com la d’un dels representants més importants de les nostres institucions econòmiques i culturals. Mestre i Noè creu que la instrucció és un pilar fonamental per a la cultura i àdhuc per al ressorgiment ebrenc. El seu esforç se centra a promulgar l’escola, tant acadèmica com laboral, en totes les etapes de la vida, i a representar i defensar els mestres d’escola. En el mateix sentit crearà les primeres biblioteques arreu del territori. Amb l’absoluta seguretat que amb l’impuls associatiu serà possible una veritable empenta a les nostres terres, no deixa d’involucrar-se en una multitud de temes que requereixen la confluència dels ebrencs de totes les classes socials i de tots els pensaments polítics.

Autora

Núria Menasanch i Martí (Tortosa, 1968) Escriptora, psicòloga esportiva i articulista d’opinió. Ha escrit la novel·la històrica Elles. La resta de la nostra història (2009) i el conte Contalles i cançons ebrenques de la iaia velleta. Peret i Marieta (2007). Ha col·laborat en diversos reculls d’autors, com ara Un grapat de records. Els anys setanta. Estius a l’Ebre (2007) o Heroïna a peu canviat. Galeria ebrenca (2009), així com en nombrosos articles d’opinió en la revista Estel amb la columna “Que no mos conten sòries”. Emparentada per casament amb la figura de Francesc Mestre i Noè, s’ha dedicat durant els darrers anys a confeccionar la seua biografia.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter