SKU: 978-84-16505-13-5 Categories: , , , , Product ID: 18940

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

120

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil

16,00 

L’esclat, al juliol de 1936, de la Guerra Civil va trasbalsar el país i va condicionar per complet la vida de la gent dels pobles i la seua situació socioeconòmica i política. La comarca del Montsià no va estar exempta d’aquesta situació i les emissions de paper moneda en són fidel testimoni. Partint d’un treball de recerca exhaustiu i rigorós, l’obra explica el fet excepcional i de gran transcendència com va ser l’emissió de paper moneda per part de la majoria de consistoris catalans, els quals van poder organitzar de manera autònoma la seua activitat econòmica des de l’octubre de 1936 fins a l’abril de 1938. Uns temps convulsos i de grans dificultats socials i econòmiques per als nostres pobles.

Davant d’aquesta situació, i amb la finalitat de resoldre d’una vegada per totes la falta de moneda fraccionària, el govern de la Generalitat, modificant la Llei municipal catalana, de 9 d’octubre de 1936, va dotar els ajuntaments de la potestat d’emetre moneda fiduciària de petits valors de curs legal i obligatori, però limitada al terme municipal. Dels 1.075 municipis existents a Catalunya l’any 1937, 720 van emetre paper moneda o bé algun signe monetari local; d’aquests, 11 eren de la comarca del Montsià.

L’objectiu del treball, a més de mostrar i donar a conèixer, com és obvi, les imatges dels bitllets i altres elements monetaris, no ha estat altre que difondre els fets i els motius que van impulsar els municipis de la nostra comarca a emetre moneda fraccionària durant els anys convulsos de la guerra civil. Una moneda que forma part del nostre patrimoni històric, cultural i numismàtic. Un retrat de la societat montsianenca del moment.

Autors

Joan B. Beltran Reverter (Alcanar, 1956) Investigador i estudiós d’història local, és autor de llibres d’història sobre el territori: Els encanteris de la serra de Montsià (2009) o Catálogo de matasellos y marcas de la presencia española en el Ártico y Antártico (2015), entre d’altres.

Julio Allepuz Querol (La Sénia, 1944) És un destacat col·leccionista de filatèlia, numismàtica i notafília, especialment la relacionada amb la Guerra Civil Espanyola (llibres, targetes postals, pòsters…).

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter