SKU: 978-84-17638-35-1 Categories: , , Product ID: 19223

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 21 cm (alt)

Pàgines

248

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “De quan es pagava un paó a l’any”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

De quan es pagava un paó a l’any

18,00 

I Premi de Recerca Jordi Fontanet d’Amposta

De quan es pagava un paó a l’any completa l’escassa bibliografia existent sobre l’Amposta baixmedieval, ampliant la perspectiva sobre qui eren i com vivien els ampostins dels segles XIV i XV. Gràcies a l’anàlisi de la documentació històrica, alguna de la qual mai s’havia consultat, els autors brinden noves hipòtesis que permeten configurar una visió de conjunt d’aquesta vila medieval, un territori molt més ampli que el de l’Amposta actual i que s’estenia de la Carrova al mar, del cim del Montsià a l’Ebre i des d’aquest punt fins al mar.

Una anàlisi de l’Amposta feudal de la darreria del segle XIII i fins al segle XV, en la qual es pot descobrir quina era la delimitació del terme, quines famílies dominaven les propietats i quins usos es donaven a les diferents partides. Un terme integrat per terres de secà, de regadiu i espais de pastura, a més de terrenys aptes per a l’establiment de salines, per a la producció de sosa i també per a la pesca a les llacunes. A més, paral·lelament, la recerca fa una aproximació al nucli de la vila, en delimita alguns carrers i hi situa edificis públics, habitatges privats i comerços com les tavernes i els forns.

Autors

Toni Cartes Reverté. (Sant Carles de la Ràpita, 1985). Llicenciat en Història, màster en Arqueologia Clàssica i màster en Gestió de Patrimoni Cultural. Ha estat col·laborador tècnic del Museu de les Terres de l’Ebre, a més de ser coordinador del Museu de la Mar de l’Ebre. Autor de diversos articles sobre el món romà de les Terres de l’Ebre, ha participat en publicacions com El canal que porta la vida. 150 anys del Canal de la Dreta de l’Ebre (2008) o Entre Tàrraco i l’Ebre. L’Ametlla de Mar a l’Antiguitat (2014). Actualment treballa a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

Sabina Colomé Ortí. (Amposta, 1992). Graduada en Història de l’Art, màster en Gestió del Patrimoni Cultural, està cursant un postgrau en Direcció d’Arxius. Ha estat tècnica freelance del Museu de les Terres de l’Ebre. L’any 2016 va ser becada per a fer una recerca etnològica amb el títol L’arribada de la llum elèctrica a Amposta: una transformació urbana i social. Actualment la seva investigació se centra en els processos inquisitorials i civils contra les bruixes a les Terres de l’Ebre.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter