SKU: 978-84-15221-04-3 Categories: , , Product ID: 18436

Informació addicional

Enquadernació

Cartoné

Mides

22 cm (ample) x 23 cm (alt)

Pàgines

84

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Cura sana. Remeis tradicionals d’Alcanar”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cura sana. Remeis tradicionals d’Alcanar

22,00 

Sinopsi

En un món cada cop més industrialitzat on la tecnologia sembla no tenir fronteres, ens resulta molt fàcil trobar solucions o a través d’internet o bé, si es tracta de salut, visitant l’hospital més proper. El que probablement no sabem és que el millor hospital i més saludable el podem trobar a cada passa quan caminem per la muntanya. Amb això m’estic referint als remeis tradicionals, els quals han passat de pares a fills durant centenars d’anys i que ara estan a punt de desaparèixer. Per això, aquest treball naix de la necessitat de rescatar de l’oblit, de recuperar, reunir i difondre aquest petit tresor d’antics coneixements, costums i tradicions per tal de donar una idea justa de la riquesa botànica i ambiental que encara roman aquí al terme d’Alcanar.
S’ha de tenir present que els medicaments de què disposem avui en dia tenen un origen en la natura, ja que la majoria d’aquests són concentrats i barreges dels principis actius que contenen les plantes.
Aquests principis actius són els que s’utilitzen al llarg del treball per comprovar que les propietats que s’atribueixen a les plantes són vertaderes, i demostrar amb una base química que realment aquests remeis que expliquen els canareus i les canareves són efectius i fiables.
Després d’haver analitzat les propietats d’una cinquantena de plantes i els usos medicinals de què gaudeixen, crec que una bona conclusió seria recuperar els remeis tradicionals i naturals obtinguts de les plantes per aconseguir una societat més sana i saludable. Així, al mateix temps, aconseguirem respectar una tradició que ens ha acompanyat fins al segle XXI.


Autora

Vanessa Fibla Moreno (Alcanar, 1991) és estudiant d’Enginyeria Tècnica Industrial de Química Industrial de la Universitat Rovira i Virgili. Va realitzar aquest treball de recerca, el qual va estar premiat en tres ocasions: VII Premis d’Investigació i Recerca Ramon Calvo i Fundació Caixa Tarragona (2009), premi del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili als millors treballs de recerca de secundària (2009) i premi en la II Festa de l’Enginy, organitzada per l’àrea Ciència i Societat de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (2010).
A partir d’aquí col·labora en les I Jornades Mediambientals d’Alcanar, en les V Jornades Etnobotàniques del Museu Comarcal del Montsià i al programa Maiors de la televisió Canal Terres de l’Ebre.

 

Per saber-ne més

Entrevista a Vanessa Fibla a La Vanguardia

Cura sana, nou llençament al mes d'abril


Fes un tast!


Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter