SKU: 978-84-17050-14-6 Categories: , , , Product ID: 19019

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

176

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Aproximació al marc teòric del Programa d’Intervenció Socioeducativa 6-16”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aproximació al marc teòric del Programa d’Intervenció Socioeducativa 6-16

20,00 

La present publicació sorgeix arran que l’autora guanyés una beca de recerca, impulsada de forma conjunta per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i l’Ajuntament de Tortosa. És el fruit d’un any intens de treball elaborat amb el seguiment d’una comissió interinstitucional (CEESC, UNED, Ajuntament de Tortosa i entitats del tercer sector del municipi de Tortosa). L’objectiu de la recerca és realitzar la fonamentació teòrica del Programa d’Intervenció Socioeducativa per a nens i joves de sis a setze anys i les seves famílies. Es tracta d’un programa que porta funcionant al municipi des de 2012 i que es troba immers dintre del procés comunitari de la ciutat.

Aquest document emmarca aquesta fonamentació teòrica en clau d’Educació Social. Malgrat que existeixen altres disciplines que també fan les seves aportacions, pensem que és la pedagogia social, la que en aquesta recerca se situa com a marc conceptual que actua com a paraigua de les diferents intervencions que es porten a terme en el si del programa. L’autora descriu com s’inicia el programa, com esdevé un projecte de ciutat dins del procés comunitari, on el treball en xarxa esdevé molt important. Aquesta xarxa construeix uns “laboratoris socials” que dissenyen unes activitats per als infants, amb una mirada inclusiva que cal repensar en clau educativa per optimitzar tot aquest complex procés.

Davant d’aquesta realitat, conceptes com ara acompanyament social, treball en xarxa o aprenentatge servei prenen protagonisme per poder traçar una metodologia de la intervenció social d’espectre ampli, que serveixi per poder entendre millor les accions educatives del programa. A més de l’interès d’una experiència d’acció socioeducativa concreta al municipi de Tortosa, aquest treball pot servir d’exemple per a experiències similars en d’altres localitats i com a material d’interès per a estudiants universitaris.

Autora

Inés Solé Vericat (1982) és educadora social i psicopedagoga, mediadora familiar en exercici i experta en l’àmbit de la infància. Té postgraus en Adopcions i Acolliments i en Mediació Familiar. Des de l’any 2003 exerceix d’educadora social al Consell Comarcal del Baix Ebre, on ha treballat en el Servei d’Integració en Família Extensa (SIFE) —un dels pioners de Catalunya—, en Atenció Primària i, actualment, forma part de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA).

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter