SKU: 978-84-17638-79-5 Categories: , , , , Product ID: 19388

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

248

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Els bombardejos silenciats de 1938”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Els bombardejos silenciats de 1938

24,00 

Aquest llibre se centra en els bombardejos que van tenir lloc a les comarques dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat en els mesos de març, abril i maig de 1938.

Durant aquells mesos, les aviacions hispana, legionària (italiana) i la legió Còndor (alemanya) van suplir les forces teòricament necessàries per a vèncer la resistència dels republicans al front d’Aragó i facilitar que les tropes del general Aranda arribessen fins al mar.

A més del suport a les tropes que lluitaven al front, aquestes forces aèries van atacar diverses poblacions de la rereguarda republicana, que no tenien importància militar. Fins i tot, en el cas de Morella, hi va haver un bombardeig a les tropes pròpies. Aquests bombardejos van provocar més de cent seixanta morts.

Els fets van ser poc coneguts per l’opinió pública durant la guerra i van ser silenciats durant la postguerra i bona part de la democràcia.

Els autors hi aporten 250 fotografies de documents i mapes d’arxius europeus, així com els relats de protagonistes i testimonis per tal d’esbrinar les causes dels diferents bombardejos. Amb aquest material s’espera que es reconeguen internacionalment els danys personals i materials ocasionats.

Autors

Ricard Martí (l’Hospitalet de Llobregat, 1951). És llicenciat en Química i autor de set llibres d’assaig històric, així com de la traducció de la biografia de Cabrera escrita per Wilhelm von Rahden.El darrer llibre, Primavera del 38 (2018), pot ser considerat com l’antecedent d’aquest.

Vicent Ramon Querol Muñoz (Vinaròs, 1967). És enginyer tècnic industrial. Ha pres part en diverses xarrades i realitzat col·laboracions sobre temes aeronàutics relacionats amb la Guerra Civil Espanyola. L’any 2019 va publicar el llibre Bombardeo equivocado. Objetivo alcanzado. Rossell, 1938.

Pep Querol Balaguer (Castelló de la Plana, 1973). Llicenciat en Humanitats, treballa als museus de Morella i gestiona l’arxiu fotogràfic Pascual. És autor de diversos articles i treballs d’investigació sobre la comarca dels Ports i les guerres carlistes, i coautor del llibre Morella 1931-1940. Memòria històrica fotogràfica. Arxiu Pascual (2017).

Carlos Sangüesa Ortí (Morella, 1959). Llicenciat en Història contemporània, ha publicat quatre llibres sobre la història, l’etnografia i els costums de la comarca dels Ports. És director del castell i els museus de Morella, i coautor del llibre Morella 1931-1940. Memòria històrica fotogràfica. Arxiu Pascual (2017).

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter