SKU: 978-84-15221-58-6 Categories: , , Product ID: 18538

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

184

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Vocabulari de Catí. Festes i costums”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Vocabulari de Catí. Festes i costums

18,00 

El Vocabulari de Catí de mossèn Puig és un monument de la nostra llengua, de gran valor per haver pogut consultar els arxius de Catí abans de la seua destrucció i pels seus records personals, que ens aporten etnotextos des de la dècada de 1890. Per a editar-lo, hem transcrit literalment els fulls manuscrits de mossèn Puig, un esborrany on hem marcat amb claudàtors l’omissió d’algunes lletres o partícules. Després hem numerat tots els apartats, i hem ordenat alfabèticament les entrades que contenien. Finalment, les dades obtingudes de la lectura del corpus han permès confegir les notes lingüístiques que vénen al final, amb totes les particularitats del parlar catinenc. Primer es delimiten els nivells lingüístics, i a continuació es classifiquen els fenòmens amb una detallada descripció lingüística (fonètica, morfologia, sintaxi, lèxic i estilística), que han permès elaborar les conclusions finals. La col·laboració de l’Associació Cultural “Tossal de la Nevera” ha aportat fotografies de gran valor, ja clàssiques.

Autors

Pere-Enric Barreda (Benassal 1964 – Barcelona, 2014) Professor titular de Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona, i patró de la Fundació Carles Salvador. Va editar nombrosos textos medievals i contemporanis, especialment del primer terç del XX, època de la normativització lingüística.

Àngela Buj Alfara (Alcanar, Montsià). Diplomada en Magisteri i Llicenciada, amb grau, en Filologia Catalana. Té diverses publicacions sobre l’àrea del tortosí. Des del 2004 dirigeix la revista beCEroLes. Lletres de llengua i literatura i ha rebut diversos premis d’investigació lingüística o de creació literària. És professora de llengua catalana i literatura a l’institut Manuel Sales i Ferré, d’Ulldecona (Montsià).

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter