SKU: 978-84-96623-01-9 Categories: , Product ID: 18239

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Mides

24 cm (ample) x 17 cm (alt)

Pàgines

224

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Patrimoni terrisser de Traiguera. Set-cents anys de canterers”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Patrimoni terrisser de Traiguera. Set-cents anys de canterers

18,00 

Sinopsi

Traiguera es mereixia un llibre d’aquesta temàtica des de feia anys. Ha estat una vila poderosa, noble, magnànima, esplendorosa i singular al llarg de molts segles. Precisament, un dels elements que millor li dóna aquesta singularitat era i és la terrissa tradicional. Aquesta tradició ha estat l’herència d’altres cultures anteriors i s’ha conservat gràcies a la tasca diària de molts traiguerins que han sabut potenciar, conservar i transmetre de pares a fills aquesta cultura artesana i la fama de bons canterers. És un llibre específic dels artesans de l’argila, abastament documentat i sobre la història dels terrissers de Traiguera. Parlem de terrissers perquè sempre hi ha hagut canterers, rajolers i teulers que treballaven amb argila i per tant no podem parlar només dels canterers. És la història de centenars de traiguerins anònims que comença al segle XIV fins a l’actualitat i per aquesta raó el subtitulem Set-cents anys de canterers. Està presentat per etapes i cadascuna en el seu context demogràfic, econòmic, social, polític i religiós. El llibre conclou amb un estudi de les principals famílies terrisseres d’aquests set-cents anys i una reflexió sobre el valor patrimonial d’aquesta professió per tal que la vila puga tenir un museu digne dels canterers..

“Aquest llibre és la base historiogràfica per conèixer el fenomen dels canterers de Traiguera al llarg de la història i per recuperar-ne la tradició com a element cultural distintiu; una tradició que no s’hauria de deixar perdre.

Vicent Sanz

 

Autor

Joan Ferreres i Nos. Nascut a Sant Jordi del Maestrat l’any 1952. Doctor en història i professor de l’institut “Thos i Codina” de Mataró. És membre del Centre d’Estudis del Maestrat, president de l’Associació dels Jordiencs Absents i director de la revista Fulls de Sant Jordi. Autor i coautor d’una dotzena de llibres d’història, art i etnografia del Maestrat i altres llocs. Els darrers llibres són L’escultor J. B. Folía (2000), Temps de bandolers (2002) i Naixement d’una vila (2005).

Per saber-ne més

Article de Vicent Sanz sobre l’autor

Un libro sobre la historia alfarera de Traiguera sirvió para inaugurar el recuperado Pes Fariner. Notícia de 3×4.info

Fes un tast!

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110812091447-af518847b1354199acc62ceca21ceae0 docname=patrimoniterrisserdetraiguera username=onadaedicions loadinginfotext=PatrimoniTerrisserdeTraiguera showhtmllink=true width=210 height=175 unit=px]

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter