SKU: 978-84-15221-17-3 Categories: , , Product ID: 18460

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

176

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Història documentada del Rossell modern”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Història documentada del Rossell modern

18,00 

Joan Ferreres i Nos, reputat historiador jordienc, ens ofereix una recerca històrica que vol aportar una visió global del Rossell dels segles XVI, XVII i XVIII. Quina gent va viure aquesta etapa, si van persistir o desaparèixer, com es va renovar la societat, quines famílies foren, com vivien, com es generaven els seus recursos econòmics, quins tributs pagaven i a quines institucions, què conreaven, quin era el model social, quins edificis singulars i carrers donaven forma a la vila, com influïa la religiositat en les seues vides, com feien testament, quins problemes tenien amb els bandolers, etc.

Aquesta nova publicació de la Biblioteca Rossellana constitueix una bona anàlisi dels elements demogràfics, econòmics, urbanístics, territorials i culturals d’aquesta vila ubicada a l’extrem septentrional del vell Regne de València. Una anàlisi fins on han permès els documents trobats (capbreus, morabatins, censos, processos judicials i protocols notarials de testaments, capitulacions matrimonials, compravenda de cases, heretats, ramats, etc.).

Autor

Joan Ferreres i Nos és doctor en Història per la UAB; màster d’Història moderna i contemporània; professor de batxillerat de l’IES Thos i Codina de Mataró; membre de la junta directiva del CEM; president de l’Associació dels Jordiencs Absents, i director de la revista Fulls de Sant Jordi. A banda, és autor i coautor d’una vintena de llibres d’història, art i etnologia.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter