SKU: 978-84-16505-68-5 Categories: , , Product ID: 18939

Informació addicional

Enquadernació

Tapa dura

Mides

21 cm (ample) x 29,7 cm (alt)

Pàgines

320

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Famílies tradicionals de Benicarló. Quaranta renoms. Volum II”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Famílies tradicionals de Benicarló. Quaranta renoms. Volum II

25,00 

Els renoms de veïns i veïnes de Benicarló formen part de la nostra cultura com a poble, formen part de la riquesa lingüística i creativa i són una part fonamental de la memòria col·lectiva de la societat. I és que cada renom particularitza algun tret característic de la persona a la qual es refereix. En efecte, els renoms els han construït tenint en compte els vicis, els defectes, els llocs de procedència, els oficis, el comportament social, l’aspecte físic, els costums, la relació amb el medi ambient, la situació econòmica, etc. I totes aquestes característiques són les que han distingit i distingeixen encara el nostre corpus social, la nostra llei de vida. Els renoms ens diuen com érem, com actuàvem, com vivíem… Els renoms ens fan ser més poble i, millor encara, els renoms ens fan ser poble. I per aquestes raons som el que som i les raons perquè som com som. Es perden els renoms a la nostra societat. I a gran velocitat. Cada volta s’escolten menys renoms a excepció de casos rars que cal lloar amb determinació.

Autors

Jaume Rolíndez Fonollosa (Benicarló, Baix Maestrat, 1934) és mestre d’escola jubilat, ha guanyat diversos premis literaris i és autor entre altres llibres de: Des de la Tossa, L’Estel del Collet. Nadal a Benicarló, Tu, Benicarló, país de cadufs, Juguem a cucassela, Cercant l’ànima del Maestrat dels Castells, Sense treva. 50 anys de Càritas a Benicarló, i Paraules menudes.

Pedro Manchón Pau (Benicarló, Baix Maestrat, 1980) és periodista i des de fa poc també mestre d’escola. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits i audiovisuals com a director, redactor i corresponsal. És autor del llibre Benicarló, el nord de les Falles i 40 anys de Falles. Benicarló 1973 – 2013. Acaba de publicar la novel·la sobre el món faller Encesa en flames. Trons d’avís (Onada Edicions).

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter