SKU: 978-84-15896-85-2 Categories: , , Product ID: 18787

Informació addicional

Enquadernació

Tapa dura

Mides

21 cm (ample) x 29 cm (alt)

Pàgines

304

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Famílies tradicionals de Benicarló. Cinquanta renoms (Volum I)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Famílies tradicionals de Benicarló. Cinquanta renoms (Volum I)

25,00 

Els renoms de veïns i veïnes de Benicarló formen part de la nostra cultura com a poble, formen part de la riquesa lingüística i creativa i són una part fonamental de la memòria col·lectiva de la societat. I és que cada renom particularitza algun tret característic de la persona a la qual es refereix. En efecte, els renoms els han construït tenint en compte els vicis, els defectes, els llocs de procedència, els oficis, el comportament social, l’aspecte físic, els costums, la relació amb el medi mbient, la situació econòmica, etc. I totes aquestes característiques són les que han distingit i distingeixen encara el nostre corpus social, la nostra llei de vida. Els renoms ens diuen com érem, com actuàvem, com vivíem… Els renoms ens fan ser més poble i, millor encara, els renoms ens fan ser poble. I per aquestes raons som el que som i les raons perquè som com som. Es perden els renoms a la nostra societat. I a gran velocitat. Cada volta s’escolten menys renoms a excepció de casos rars que cal lloar amb determinació.

Autors

Jaume Rolíndez Fonollosa (Benicarló, Baix Maestrat, 1934) és mestre d’escola jubilat, ha guanyat diversos premis literaris i és autor entre altres llibres de: Des de la Tossa, un recull de poesia del territori benicarlando; L’Estel del Collet. Nadal a Benicarló, una representació teatral que situa a Benicarló el goig de Nadal; Tu, premi de poesia Vila de Nules, 1997; Benicarló, país de cadufs, recull de rondalles benicarlandes; Juguem a cucassela, col·lecció de poemes infantils; Cercant l’ànima del Maestrat dels Castells, un cant poètic a la comarca autèntica del Baix Maestrat; Sense treva. 50 anys de Càritas a Benicarló, un estudi de la caminada de Càritas de Benicarló al llarg dels primers cinquanta anys de vida; Paraules menudes, poemari per explicar les emocions d’una dona embarassada.

Pedro Manchón Pau (Benicarló, Baix Maestrat, 1980) és periodista i des de fa poc també mestre d’escola. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits i audiovisuals com a director, redactor i corresponsal. És autor del llibre Benicarló, el nord de les Falles i 40 anys de Falles. Benicarló 1973 – 2013, editat amb motiu del quarantè aniversari de la festa a la ciutat. Ha escrit articles i assajos participant en llibres i revistes i col·laborant en projectes premiats en concursos i convocatòries per la promoció lingüística.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter