SKU: 978-84-96623-69-9 Categories: , , Product ID: 18385

Informació addicional

Enquadernació

Cartoné

Mides

22 cm (ample) x 23 cm (alt)

Pàgines

72

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Els dolços i els salats als forns de Vinaròs”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Els dolços i els salats als forns de Vinaròs

20,00 

 Sinopsi i autors

Tots els vinarossencs han menjat, alguna vegada, un tall de cóc de tonyina, un mico o un pastisset de Santa Caterina. Ja són molts menys, però, els qui hauran menjat una coca celestial, una farinada de pimentó roig o un cóc de sardines fresques. Ara bé, si preguntéssem pel poble quanta gent sabria fer aquestes pastes tradicionals vinarossenques i situar-les en el moment de l’any en què es menjaven antigament, només les persones més grans –sobretot dones– sabrien contestar.

 

Un estil de llibre a reivindicar: fet amb amor i que preserva el nostre patrimoni gastronòmic i, per tant, cultural
Club de Cuines


Aquestes pàgines són un recull de receptes dolces i salades tradicionals de Vinaròs. Ara, moltes les trobareu als forns de pa del poble i algunes a les cases particulars. Però antigament, totes aquestes elaboracions es feien a casa i només es menjaven en moments molt concrets de l’any, determinats per la temporada dels productes naturals i les festivitats que se celebraven al llarg de l’any. El llibre explica quins ingredients calen i com es fan les pastes, però també aporta alguna cosa més: repassa la història dels productes i els seus elaboradors; i els lliga a la manera de viure dels vinarossencs antics, aquells qui van crear el que ara nosaltres considerem la nostra tradició. És un llibre, doncs, que vol ajudar a mantenir viva una part de la nostra cultura gastronòmica.

 

No és que els forns de Vinaròs tinguen res d’especial en relació als d’altres llocs. Ara bé: a causa de les transformacions que diem, avui, és cada vegada més difícil trobar forns que mantinguen el catàleg de productes propis de tota la vida. Això és impossible, perquè han d’adaptar-se als gustos del públic. Això no obstant, aquests forns de Vinaròs sí que representen una continuïtat respecte de la cuina tradicional relacionada amb la farina i el pa. De fet, alguna de les receptes que apareixen al llibre corresponen a productes pràcticament desapareguts de la venda al públic actual.

Vicent Sanz

 

Per saber-ne més

Ressenya a Gastronomia & Cia

Ressenya a Club de Cuines

Presentació del llibre a Barcelona

“Des de l’altra banda”. Article de l’autor

Ressenya de Vicent Sanz al bloc Triticària


Fes un tast!

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110809143316-6e12976421d6408eb21dcdfe5a9a00cd docname=name421d64 username=onadaedicions loadinginfotext=Elsdol%C3%A7osiSaltatsalsFornsdeVinaros showhtmllink=true width=210 height=175 unit=px]

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter