SKU: 978-84-16505-11-1 Categories: , , Product ID: 18896

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

520

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Apuntes históricos sobre la villa de Chert”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Apuntes históricos sobre la villa de Chert

25,00 

Apuntes históricos sobre la villa de Chert era el títol d’uns manuscrits que signava l’any 1904 un parcialment oblidat mossèn Josep Arasa Barberà. L’atzar havia retornat aquells documents a Xert després d’un periple quasi odissíac. Ara descobrim que el mossèn historiador de Santa Bàrbara havia estat prolífic en la compilació de manuscrits de moltes localitats de la diòcesi de Tortosa. I ací tenim una acurada edició de l’obra xertolina, amb més de cinc-centes notes a peu de pàgina i amb dos índexs onomàstics, que fan accessible i útil per a especialistes i curiosos un treball ingent i quasi inèdit.

Autors

Josep Arasa Barberá (Santa Bàrbara, 1876 – Vinaròs, 1936) ocupà el càrrec de vicari de diverses parròquies valencianes i catalanes del centre de la diòcesi de Tortosa, una comesa que li va permetre bastir una obra immensa com a copista de documents, els quals després ordenava d’acord amb el seu propi mètode.

Mª Milagros Cárcel Ortí (Manises, 1947). Estudià Filosofia i Lletres a la Universitat de València, on es doctorà. Des de 1983 és professora titular de Paleografia i Diplomàtica a la Facultat de Geografia i Història de la mateixa universitat. Ha publicat diversos articles sobre diplomàtica episcopal.

Joan Antoni Micó Navarro (València, 1951). Estudià Filosofia i Lletres a la Universitat de València, on es doctorà. Ha estat professor del Departament d’Història de la Ciència i Documentació de la mateixa universitat.

Josep Meseguer-Carbó (Xert, 1982). Estudià Filologia Catalana a la Universitat de València i el Màster en Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctorant a la Universitat de Barcelona en un projecte de tesi sobre dialectologia catalana en què s’incorpora el factor de la variació generacional.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter