SKU: 978-84-17050-92-4 Categories: , , Product ID: 19346

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

480

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “En els confins d’al-Andalus. Territori i poblament durant la formació d’una societat islàmica a les Terres de l’Ebre i el Maestrat”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En els confins d’al-Andalus. Territori i poblament durant la formació d’una societat islàmica a les Terres de l’Ebre i el Maestrat

24,95 

Aquest llibre pretén posar a l’abast de tothom els resultats de les investigacions dutes a terme a les Terres de l’Ebre i el Maestrat durant els darrers deu anys entorn de la formació d’una societat islàmica en aquest territori durant l’edat mitjana. El text es nodreix, principalment, dels treballs arqueològics realitzats, tant de prospecció com d’excavació, però també d’un buidatge exhaustiu i sistemàtic de totes les fonts àrabs i llatines a la nostra disposició. Per una qüestió de pragmatisme, hem circumscrit l’àmbit d’estudi a dos aspectes clau d’aquest procés: les transformacions en l’organització territorial de Tortosa entre l’antiguitat i l’edat mitjana, i les diferents formes en què la societat va adaptar les seues estratègies de poblament a aquests canvis.

Estructurada de forma cronològica, aquesta monografia aborda problemàtiques transversals en tots els períodes analitzats, com la imposició d’un sistema fiscal eficient i els diferents mecanismes en què els poders locals o estatals es van assegurar les percepcions dels tributs, el paper protagonista de la ciutat en l’organització administrativa del seu territori, o la manera com la distribució de l’hàbitat i dels espais agraris que hi estan vinculats ens pot ajudar a entendre la naturalesa d’aquesta societat.

Autor

Joan Negre Pérez (Gandia, 1984) és doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Història i Arqueologia del món islàmic medieval. Ha format part del personal docent i investigador de l’Àrea d’Història Medieval d’aquesta universitat i ha treballat com a investigador contractat al Laboratorio de Arqueología del Centro Austral de Investigaciones Científicas (Terra del Foc, l’Argentina), a més de comptar amb una estada de recerca de llarga duració a la Università degli Studi de Siena. L’any 2013 es va doctorar amb una tesi sobre les transformacions en l’organització territorial i les formes de poblament medievals a les Terres de l’Ebre i el Maestrat, treball del qual deriva el present volum. Bona mostra d’aquesta trajectòria són les nombroses publicacions, d’àmbit nacional i internacional, en què tracta qüestions com les formes de poblament, la construcció del paisatge, les produccions ceràmiques, l’organització administrativa o el procés d’islamització de la societat andalusina. Actualment, és cap del Servei Municipal d’Arqueologia de l’Ajuntament de Gandia i director del Museu Arqueològic de la capital de la Safor.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter