Història

SKU: 978-84-17050-45-0 Categoria: Product ID: 19065

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

184

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Almassora i el seu entorn en la Guerra del Francés”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Almassora i el seu entorn en la Guerra del Francés

18,00 

13è Premi d’Assaig Vila d’Almassora

En aquest estudi, al marge d’èxits o desfetes militars de la guerra del Francés (1808-1814), s’intenta donar una visió, la més fidel possible, sobre la forma en què la gent almassorina va viure els sobresalts causats per aquella confrontació i sobre les seues pernicioses conseqüències, directes o indirectes que, pacientment, patiren.

Per a entendre millor la implicació dels almassorins en els perills i els onerosos costos d’aquell conflicte, ha resultat necessari estudiar, en moltes ocasions, l’acció d’aquella guerra en un escenari comarcal i provincial. I fins i tot extraprovincial, quan les conseqüències dels moviments militars, realitzats més enllà de les fronteres aragoneses i catalanes pels exèrcits valencians, podien repercutir en la seguretat i els perills que podien sobrevenir a la població almassorina.

Òbviament, s’hi exposa minuciosament l’episodi protagonitzat pels homes de la Plana que valentment s’enfrontaren al potent i implacable exèrcit napoleònic al Pont Nou del Millars el 9 de març de 1810. Mereixen el més respectuós dels records. Precisament, el seu heroisme ha servit de motiu impulsor del present treball. A ells està dedicat, amb una mescla d’admiració per la seua valentia i el seu sentiment, perquè mai no haurien d’existir els sacrificis de vides humanes.

Autor

Francesc Agut i Beltran ((Almassora, 1939) És llicenciat en Dret per la Universitat de València i exercí la professió d’advocat durant quaranta anys. Actualment, està jubilat. Sempre ha compaginat el seu treball professional amb una innata i apassionant afició per la investigació de la història d’Almassora. Conjuntament amb Josep Sorribes ha publicat els treballs Un rei i un poble (1982), que tracta sobre les relacions entre el rei en Jaume i Almassora; L’assut de Castelló i Almassora. Primer centenari (1885-1995) (1995); Almassora: els seus drets a les aigües del Millars (1997); Almassora des del segle XVIII ençà (2003); Primer centenario del convento de Madres Clarisas de Almazora. 1898-1998 (2003); i una gran quantitat d’articles sobre tota mena de qüestions relacionades amb la història i la cultura almassorines. També té redactada, i pendent de publicació, una biografia de l’eminent soprano almassorina Hermínia Gómez Serra.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter