SKU: 978-84-15221-67-8 Categories: , Product ID: 18561

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

104

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “La venjança d’en Bernat”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La venjança d’en Bernat

12,00 

Sinopsi

El comte Blai, després d’una sessió joglaresca, li diu a la seua filla Magdalena que ha decidit casar-la amb en Pere d’Alfafar, duc de Bou. Aquest, que desconeix l’afer amorós de Magdalena, ha decidit visitar inesperadament la seua promesa, que enxampa acompanyada del seu amant, en Bernat, marquès de Castellar. El marquès, en veure’s descobert, inventa el robatori d’un collar, motiu pel qual és empresonat al castell.

És llavors quan en Bernat s’assabenta que Magdalena serà l’esposa del duc de Bou. El marquès de Montcada visita en Bernat perquè sap que és innocent i li lliura una daga per tal que es puga salvar o es puga suïcidar si es dóna el cas. Magdalena, el dia del seu casament, visita en Bernat a la cel·la i allí mateix ordena que l’empareden per lladre. Però en Montcada i els seus amics l’alliberaran i aconsegueix fugir. Ara en Bernat és Donat i es dedica, amb dues mores i tres jueves, a cantar trobes pels campaments militars. Mentrestant, Magdalena, muller del duc de Bou, té un afer amorós amb el rei Jaume, tot i que està enamorada del trobador Donat. Com tota relació secreta, Magdalena i Donat se citen en un cova d’amagat, però el duc de Bou n’està al corrent i vol matar la seua esposa.

 

Tanta experiencia escénica y tanto caudal de vida han hecho surgir en él al escritor, revelado en este “divertimento” socarrón, La venjança d’en Bernat, que parece recuperar la extensa tradición del teatro satírico valenciano, con una potencia y colorido expresivo arrolladores

Mara Calabuig


Autor

Joan Molina, després de cursar els estudis a l’Escola de Perits Industrials de València, troba faena a Itàlia. Amb el temps es trasllada als estudis de Cinecittà per treballar com a il·luminador. Allí coneix Vittorio Gassman, qui li facilita l’entrada a la seua escola, on assistirà durant dos anys. Torna a València i s’hi queda. Ha participat en obres de teatre com La marquesa Rosalinda d’Alfredo Arias; en cinema, en Tranvía a la Malvarrosa de José Luis García Sánchez o Canciones de amor en Lolita’s Club de Vicente Aranda; i en televisió, ha participat en sèries com Hospital Central o L’Alqueria Blanca, on ha interpretat el paper d’alcalde.

 

Per saber-ne més

 

Fes un tast!

 [issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=121221154858-48a0c61c11a840ad8037c9163e96da12 docname=la_venjan_a_d_en_bernat username=onadaedicions loadinginfotext=La%20venjan%C3%A7a%20d’en%20Bernat showhtmllink=true tag=llibre width=210 height=175 unit=px]

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter