SKU: 978-84-16505-40-1 Categoria: Product ID: 18869

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 21 cm (alt)

Pàgines

88

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Úter”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Úter

13,00 

19è Premi de Poesia Josep Maria Ribelles Vila de Puçol

Úter no és de cap manera un poemari sobre la maternitat. És un poemari sobre la vida. I és també un poemari sobre la mort. O sobre la destrucció, la pèrdua, la desaparició de tot allò que en algun moment és i existeix. Com la natura que mor i renaix, els humans superem la desfeta amb dues ferramentes potents: l’amor i la paraula. Aquesta no és, però, una paraula poètica —lluny de la intenció de l’autor fer una reflexió metapoètica sobre la paraula. Es tracta de la paraula humana, ara i ací, de vegades reduïda al gest i al silenci, conduint-nos en l’únic autèntic viatge de retorn a l’origen de tot plegat.

Balbastre, com dèiem, en la part temàtica no se centra en la maternitat o en la seua figura, sinó més bé com a símbol o metàfora de la renovació constant de la vida i la natura. Un poemari que ha pogut estar escrit durant diversos estats anímics del seu autor. Que cerca renovar la vida de les persones que li envolten, els morts que se’n van, evidentment, per no tornar. Amb un llenguatge acurat i farcit d’imatges emotives i suggeridores.

Enric Sanç

Versos d’amor impregnats per l’estima del viure, per la saviesa que dóna el fet d’haver assistit a la mort i al renaixement cíclic de la natura, de la qual l’ésser humà, tancat en el seu eixam i absorbit per les banalitats de la tribu, se n’havia allunyat

José Navarro

Poesia sobre la renovació o compendi d’allò que ha anat escrivint, cosit per a formar part d’un mateix volum, “Úter” ratifica la solvència d’un escriptor sense la visibilitat i presència que mereixeria una de les nostres veus poètiques més meritòries.

Xavier Aliaga

Autor

Josep Maria Balbastre (Ròtova, 1964) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha treballat com a mestre d’EGB i tècnic de promoció lingüística, i actualment es dedica a la docència en un institut de Secundària. Ha obtingut el premis Francesc Bru 2004 de Canals amb La batuta dels ossos, l’Antoni Ferrer 2006 de l’Alcúdia de Crespins amb Opòsits i el Maxi Banegas 2009 del Pinós amb Cavall de foc. Ha publicat els poemaris Gradual (Premi Manuel Rodríguez Martínez 2007 d’Alcoi i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2009) i La llum garbellada (Premi Ibn Hazm Ciutat de Xàtiva 2011). Ha participat en els volums col·lectius Ponts de paraules (2008), Totes les baranes dels teus dits (2009) i Enllà del foc (2013). Una petita mostra de la seua obra ha estat traduïda al castellà i al portugués. Forma part del col·lectiu Saforíssims i manté el blog de poesia lletrA nuA (josepmariabalbastre.wordpress.com), on també apareix part de la seua producció poètica. Amb Úter ha guanyat el premi Josep Maria Ribelles Vila de Puçol 2015.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter