SKU: 978-84-96623-06-4 Categories: , Product ID: 18233

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Idioma

Català

Mides

21 cm (ample) x 15 cm (alt)

Pàgines

120

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Poemes escollits (1987-2007)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Poemes escollits (1987-2007)

12,00 

“Altres poetes valencians més recents ja han deixat constància de la seua qualitat, com Josep Igual (1966)”. (Carles Duarte Montserrat. “La poesia catalana del segle XX”). “En Josep Igual, el cant articula la realitat vista a partir de la introspecció” ( Vicent Simbor/Ferran Carbó. “Literatura actual al País Valencià (1973-1992)”. “Els versos de Josep Igual es mostren com una corporització d’aquell desig d’escapar de l’automatisme, l’alienació i la cossificació tan característics de la nostra societat”. (Jaume Pérez Montaner. Pròleg a “Rebotiga del brocanter”). “Igual tracta d’ajuntar elements de la tradició literària aparentment allunyats, provocant una subversió del llenguatge bastant elevada” (Lluis B. Meseguer/Manel Garcia Grau/Josep M. San Abdon. “Poetes del nord”)

Es tracta d’una selecció de vint anys de poesia, selecció que ha estat feta pel mateix autor. Igual, com tots ací sabem, ha estat (és) sobretot un poeta, tot i la dedicació a la prosa (siga narrativa o no) que ha sovintejat durant els darrers deu anys aproximadament. Com a escriptor és, originalment, vull dir en origen, un poeta, i de fet quan escriu prosa se li nota el component poètic.

Carles Lluch

Autor

Josep Igual i Febrer Benicarló, Baix Maestrat, 1966. Resideix a Sant Carles de la Ràpita, Montsià. Ha publicat nou llibres de poesia, representats en aquesta selecció. La seua obra poètica ha estat comentada i inclosa en diverses antologies. En prosa ha editat: El cor cansat (1997), Cabotatge (premi Sebastià Juan Arbó, 1997), Les clarianes i els dols (2000), L’any de la fi del món (premi Vall d’Uixó, 2001), El rastre dels dies (premi Alambor 2003), Prosas meridionales (2004), Torn de nit (premi l’Ametlla de Mar, 2005) i Retrats de butxaca (2006). Ha conreat l’articulisme en publicacions periodístiques i culturals. És redactor de la revista de lletres Passadís del Baix Maestrat.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter