SKU: 978-84-15221-02-9 Categoria: Product ID: 18441

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Mides

15 cm (ample) x 21 cm (alt)

Pàgines

76

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “De la fusta a l’aigua”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

De la fusta a l’aigua

12,00 

14è Premi de Poesia Josep Maria Ribelles Vila de Puçol

De la fusta a l’aigua és un poemari que assaja de captar amb un llenguatge fílmic tota una nit d’amor. El jo poètic es desdobla permanentment entre l’ull que veu l’escena, com la veuria el director de cinema, i el personatge. És una obra que tot i no defugir les escenes més tòrrides del fet amorós, estan tractades amb molta delicadesa. El poemari es mou entre el classicisme dels referents i la modernitat fílmica de l’enfocament.

“De la fusta a l’aigua” ens parla d’un dels temes clàssics i universals de la literatura: la passió amorosa, i retrata amb elegància una nit d’amor des de la porta de la cambra, eixa fusta que s’atrevix a barrar-li el pas a l’amant encés de desig fins l’aigua que en la dutxa s’emporta les petjades que sobre la pell deixà l’amor.

Manel Alonso i Català

El prolífic Francesc Mompó torna a la poesia amb un poemari compacte, ben trenat i suggeridor, una aposta complexa on es narra de manera cadenciosa, de temps congelat, una relació amatòria. Versos amb càrrega eròtica, abordats amb precisió i elegància, que remeten, de manera epidèrmica, a una certa tradició trobadoresca actualitzada. O més aviat, com destaca Ramon Guillem en el pròleg, al romanticisme narratiu de Byron, Coleridge o Keats.

Xavier Aliaga

Autor

Francesc Mompó i Valls va nàixer a l’Olleria (Vall d’Albaida). Estudià batxillerat a Albaida i, en acabant, es traslladà a València on es graduà en psicologia. Es llicencià en filosofia i ciències de l’educació i més endavant obtingué la titulació de professor de valencià. Té diversos treballs tècnics i de creació publicats: articles de crítica literària; llibres d’homenatge a Vicent Andrés Estellés, Joan Brossa, Joan Valls i Jordà publicats per La Forest d’Arana o poemes publicats en diverses revistes del país com ara Tendur o On brama la tonyina. Ha participat en diversos actes civicoculturals arreu del país: en les tertúlies poètiques de La Forest d’Arana; en actes organitzats pel col·lectiu L’Olla; en homenatges a Fuster, Estellés, Brossa o Joan Valls, i en actes organitzats per la Reial Societat Econòmica d’Amics del País; Escriptors al Terrat; Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians per la difusió de la literatura catalana al País Valencià. Ha publicat el poemari Viàtic marí; la trilogia Els ulls del llac, L’ull de Zeus i Terra de déus. Les novel·les L’Elegit, Els greixets, Amable, Uendos, Camí d’amor, Els fantasmes del Lacrima Coeli i Somiant amb Aleixa (premi de literatura eròtica La Vall d’Albaida).

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter