SKU: 978-84-15896-72-2 Categoria: Product ID: 18754

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 21 cm (alt)

Pàgines

72

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Celebració”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Celebració

13,00 

17è Premi de Poesia Jaume Bru i Vidal Ciutat de Sagunt

Celebració és un poema únic, una única celebració vital que ens arriba com un recull independent de trenta-tres poemes, on el poeta celebra o canta amb un llenguatge senzill i acuradament líric tot allò que ha marcat i marca la seua realitat personal. El poemari esdevé un cant a la vida, a la poesia, al misteri, a la llum, a l’estima… en una paraula: a la bellesa. Una bellesa que brolla a la besllum de la natura i l’ésser humà i que no sempre desxifrem. Però Celebració també ens mostra la dificultat de viure plenament, i és justament aquí, on surt i es fa palesa la condició humana, amb els seus anhels i els seus silencis, mai allunyada d’un camí de fracàs. Poemari escrit quasi a dues veus, el poeta i un heterònom — sempre hi ha algú o alguna avinentesa que ens revela i mostra la senda a seguir—, amb un cert ressò de caràcter litúrgic que no deixa de ser una poètica d’afer i de vida.

Comptat i debatut, el títol del recull de poemes, ‘Celebració’ de Vicent Torres, com bé apuntava Enric Iborra, ressegueix la litúrgia de la missa, com  l’estructura del llibre d’aquesta Celebració a l’amor i la vida. El misteri de la paraula, la melodia que l’envolta, la bellesa encesa que l’embolcalla, la senzillesa i l’imperceptible de la lírica són expressades a quatre mans, les del seu autor i les de Vicent Albert. L’ànima d’aquests exalten la poesia de tradició bíblica, grega i àrab per lloar un amor no tan sols diví sinó també humà com al·ludeix Conxa Garcia al pròleg.

Enric Sanç

El títol del recull apunta tant a l’estructura del llibre —que ressegueix l’ordinari litúrgic de la missa—, com a l’actitud vital que el recorre de cap a cap. “Celebració” combina dues veus: la del poeta i la d’un heterònim —Vicent Albert. En una carta d’aquest s’hi expressa amb gran claredat i precisió la poètica que s’encarna en aquest llibre.

Enric Iborra

Autor

Vicent Torres Aguado (Picassent, 1956) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València (1978) i en Ciències Eclesiàstiques per la Facultat de Teologia San Vicente Ferrer de València (1983). Va cursar el bienni de Teologia (1985) i va defensar la tesi doctoral sobre la figura del capellà en la novel·la espanyola del segle xx a la Universitat de València (2009). Des de fa molt de temps es dedica al món de la docència, tant en l’ensenyament secundari com en l’universitari (Escola Universitària de Magisteri Edetania de Godella i com a professor adjunt a la Universitat de València). En l’actualitat pertany al professorat de l’IES Lluís Vives de València. És l’autor dels poemaris Quan indagues l’instant (1994), La mar i els blaus (2013), tots dos publicats per l’editorial Germania d’Alzira, i el guanyador del XVII Certamen de Poesia Marc Granell-Vila d’Almussafes amb Poemes de la llum (2014), publicat en la col·lecció “Razef Plaquettes” per Edicions 96 de la Pobla Llarga. La gran part de la seua obra roman inèdita.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter