SKU: 978-84-15221-47-0 Categoria: Product ID: 18513

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 23 cm (alt)

Pàgines

176

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Un pont sobre el meridià”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un pont sobre el meridià

16,00 

Un meridià marca un lloc en el món, encara que siga una línia imaginària. De vegades, hi ha línies imaginàries que necessiten un pont per ser franquejades. En concret, necessiten un pont de lletres, com és aquest llibre. Hi trobareu tretze històries en què reconèixer-vos habitants d’aquest lloc en el món per on passa el meridià zero, el que és de referència; tretze històries que són una invitació a creuar el pont entre passat i futur, entre el que és local i el que és global, entre la realitat i la imaginació, entre el que coneixem i el que ens agradaria descobrir.

Un pont sobre el meridià és un recull de narracions sobre la societat actual de les comarques del nord valencià, produït de la mà d’El Pont Cooperativa de Lletres i de la ploma de dotze escriptors i una escriptora d’aquesta terra.

El resultat és un conjunt d’històries que enfoquen des de diferents punts de vista la nostra societat actual i en proporcionen una visió contemporània, crítica, plural i estèticament posada al dia. Lluny de tòpics i convencionalismes, les històries d’Un pont sobre el meridià donen a conèixer i alhora aprofundeixen en les interioritats de la societat que vivim, la que el públic lector coneix i viu a dia d’avui.

Vicent Sanz

El primer projecte literari comú ha estat publicar tretze relats protagonitzats per personatges situats en llocs i ambients actuals de les comarques castellonenques, a què tracten de referir-se en el títol, en mencionar precisament el meridià de Greenwich com a línia de referència. El projecte és prometedor i pot ser una plataforma útil per al col·lectiu associat. Les narracions d’aquest volum són ben atractives.

Josep Palomero

Cada narració tracta temàtiques ben diferents i personatges ben dispars, però totes conflueixen en un context incert marcat per l’actualitat més immediata que -això sí, encara que sempre supera la ficció- es retratada, a cada moment, des del punt de vista subjectiu que li ha interessat ressaltar a cada autor/a, és a dir, amb certa dosi d’ironia, d’humor, d’acidesa, de reivindicació ètica i, fins i tot, de totes aquestes coses conjuntament, davant una hedonista societat mediterrània que tant ens agrada i, a la vegada, tant ens decep…

Toni Pitarch

Però, sobretot, crec que és interessant destacar el moment esplèndid que viu la narrativa a les comarques de Castelló, malgrat els entrebancs que es posen cada dia a la Ilengua i a la cultura, malgrat la manca de plataformes públiques per a donar difusió a les obres dels seus autors, malgrat que la societat a la qual va dirigida la seua obra majoritàriament els ignora. Per primera vegada en la història d’aquestes comarques hi ha un gruix considerable de persones que es llancen al conreu de la narrativa.

Josep San Abdón

Un èxit, per tant, perquè d’això es tractava: fer d’aquest llibre un aparador que visualitzara la insòlita vitalitat de la literatura escrita en català a les comarques de Castelló.

Carles Lluch

Autors

Els dotze autors i l’autora reunits en aquest llibre pertanyen a El Pont Cooperativa de Lletres i són tots escriptors de les comarques de Castelló, l’escenari en què se situen els tretze relats del llibre.

Entre aquests escriptors, una bona part tenen una llarga trajectòria creativa, àmpliament reconeguda per premis i guardons obtinguts arreu de l’àrea catalanoparlant. Altres, de trajectòria potser més modesta o senzillament emergent, evidencien la consistència i el dinamisme amb què compta la producció literària en aquest escenari. Entre tots, conformen una bona mostra panoràmica de la narrativa actual del nord valencià.

Informació individual a: http://www.elpontdeleslletres.cat/

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter