SKU: 978-84-17638-58-0 Categories: , Product ID: 19267

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 23 cm (alt)

Pàgines

208

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Les bombes. Teoria de l’art de la fugida (I)”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Les bombes. Teoria de l’art de la fugida (I)

17,00 

La vida del protagonista d’aquesta història, Pere Oliva, està marcada pel moviment continu. El personatge comença a narrar la seva experiència partint dels seus primers records fins als episodis més recents, datats l’any 2012. Reus, Barcelona, Arembepe, el Brasil, Buenos Aires, Santiago de Xile, el Salvador, Colòmbia, Panamà, apareixen com a ubicacions transitòries d’una vida en perpètua fugida. El protagonista enceta els escenaris, els utilitza i els consumeix per tancar-los tot seguit i obrir-ne un altre sense mirar mai enrere. La narració, que comença i sembla derivar cap a una història d’activisme anarquista, passa a dibuixar el camí que condueix a forjar un home de negocis de procediments discutibles.

Tot i que apareixen molts personatges que acompanyen el Pere en les seves peripècies, els amics, els amors, van quedant enrere, pobladors dels espais que ell va superant. I, en aquesta història, són tan importants com els seus amics més duradors, el Fèlix, la Lisa, el Salvador, els personatges històrics que el Pere comenta i analitza: l’anarquista colombià Biófilo Panclasta i el marxista panameny Chuchú Martínez, entre d’altres, que són models a seguir, font d’inspiració, i a evitar a la vegada. I, al final, l’acte gratuït, l’explosió que desencadena la darrera, almenys pel que s’explica en aquest llibre, fugida del Pere Oliva.

Autor

Xavier Amorós Corbella va néixer a Reus l’any 1960. Fins ara ha publicat diferents llibres de poesia (Els geranis de X, 1984; El curs de les coses, 1988; La vida incògnita, 1990; Per confondre els incauts, 1996; La felicitat, 1996; Odós, 1998; Set poemes dramàtics, 2003, i El temps girat, 2015), narrativa (Històries de l’illa, 1994, i L’home del barret, 2006), a més d’un estudi sobre la poesia del seu pare, Xavier Amorós (Poemes inèdits de Xavier Amorós (1940-1959). Tria i estudi, 2000). També ha participat en nombroses publicacions col·lectives de poesia i prosa. Treballa com a advocat en una empresa de serveis.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter