SKU: 978-84-17638-26-9 Categories: , , Product ID: 19188

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 23,5 cm (alt)

Pàgines

128

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Hitchcock al sofà”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Hitchcock al sofà

14,00 

34è Premi de Narrativa Vila de Puçol

Hitchcock al sofà és, al mateix temps, un homenatge i un joc literari. Un homenatge al genial cineasta anglès Alfred Hitchcock que es concreta en una sèrie de narracions que s’encapçalen amb el títol d’algunes de les pel·lícules més destacades del director: Sospita, Frenesí, La finestra indiscreta, Nàufrags, entre d’altres. Són històries que a les pàgines d’aquest recull capgiren el sentit original dels films, però que, alhora, mantenen els ingredients bàsics de la cuina fílmica del flegmàtic personatge britànic: el suspens, el misteri, la psicologia turmentada, el crim, l’humor negre s’uneixen per donar forma a un conjunt unitari quant al contingut, però més variat si atenem a l’estil de les narracions. També, però, pretén ser un joc, en el qual cada lector ha de divertir-se, ha de jugar a trobar en cada conte el personatge de Hitchcock, qui en les seues pel·lícules feia breus aparicions en escenes ben quotidianes. En tots i cadascun dels relats, hi trobaran Hitchcock, és omnipresent, i hi fa d’home corrent, sense que es diga que es tracta del genial director, però sempre reivindicat en les pàgines del llibre. En el temps de les noves tecnologies, Alfred Hitchcock esdevé el fons de pantalla de cada història.

Una prometedora mostra del potencial de Calero, narrador més o menys tardà que combina un considerable cabdal imaginatiu amb els recursos expressius de la poesia i una sornegueria natural, gens impostada. Valors amb marge de millora en la mesura que, a més de filtrar l’humor i el sentit de l’absurd de Monzó, l’autor valencià siga capaç de despullar i fer més concrets els relats i no tractar d’explicar moltes coses per guiar el lector. Tot, sense prescindir de l’alè líric que enlaira i fa més valuosa la seua proposta.

Xavier Aliaga

Calero ens oferix la seua mirada personal amb un punt de sornegueria, crea amb una certa mestria atmosferes i personatges amb una psicologia un tant complicada. Uns personatges que creen en el lector el dubte de si estan extrets de la realitat o han sigut capturats directament de la pantalla d’un cinema de poble.

Manel Alonso

Autor

Josep Enric Calero Martí, escriptor de Benigànim, la Vall d’Albaida, nascut l’any 1970. El seu ofici, professor de valencià en diferents centres de secundària des de l’any 1996. La seua afecció, l’escriptura, i essencialment la creació poètica i la narrativa. Ha rebut diferents premis de narrativa breu —al Vendrell i a Banyeres del Penedès— i de poesia —a la Vall d’Uixó, al Penedès, a Alberic i a Castelló de la Ribera—, i més recentment el Premi de Narrativa Vila de Puçol 2018, gràcies al qual tenim a les mans aquest recull de narracions. A més, compta amb tres poemaris publicats: Camins de ferro i terra blanca (2014), un recorregut vital i paisatgístic per la comarca de l’autor; Pa de dolor (2015), on el poeta denuncia el dolor de l’exili, de les dones i el de la mort, i Haikús d’aquell estiu (2016), un recull de poemes molt breus on s’explica l’estiu de 2016 amb els tòpics d’aquesta època de l’any, però també amb la inquietud per la malaltia de la mare.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter