SKU: 978-84-17050-53-5 Categories: , Product ID: 19135

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 23,5 cm (alt)

Pàgines

176

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Els dies gloriosos”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Els dies gloriosos

18,00 

Amb el nom d’Els dies gloriosos, l’any 2001, Josep San Abdón va encetar una col·laboració al setmanari La Veu de Benicarló. Aquesta secció ha estat un dietari inconstant on ha anat escrivint comentaris sobre el que l’actualitat, especialment la de caràcter cultural, li ha anat suggerint. Aquest llibre vol recuperar, de la vida efímera de la premsa setmanal, algunes de les notes escrites al llarg d’aquests anys. El propòsit d’aquesta obra és continuar el diàleg amb els antics i nous lectors respecte a aquells temes sobre els quals sempre li ha agradat reflexionar —la literatura, el cine, el teatre o la música—, sense deixar de banda altres qüestions que han sabut despertar la seua curiositat, ja que tot el que és humà no el deixa indiferent.

Qui llegisca “Els dies gloriosos” podrà percebre amb claredat un dels trets que caracteritzen San Abdón, com bé saben els que els coneixen personalment: el seu caràcter enciclopèdic, els seus immensos coneixements dels referents culturals més diversos. El catàleg de pel·lícules, llibres, obres de teatre, que apareixen en aquestes pàgines és una mostra d’aquest abundós cabal. Tot això és comentat per ell d’una manera que li és molt pròpia, amb senzillesa, sense pretensions, sense pedanteria. De fet, les entrades del llibre no pretenen ser apunts de crítica cultural, no tenen la intenció d’establir orientacions i valoracions. Es tracta d’anotacions en aquest sentit més personals, que volen deixar constància de la impressió que una obra li ha produït.

Carles Lluch

Autor

Josep San Abdón (Benicarló, 1955). És llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Ha exercit com a professor de Llengua i Literatura a l’ensenyament secundari i ha estat membre fundador de les revistes literàries Llombriu (1978) i Passadís (1987).

Ha publicat els llibres Li hauria d’haver dit alguna cosa (Ajuntament de Benicarló, 2003), Manuel Milián Mestre. Resum biogràfic (Onada Edicions, 2017), i, conjuntament amb els professors Lluís Meseguer i Manel Garcia Grau, l’antologia poètica Poetes del nord (Universitat Jaume I, 1992). Així mateix, ha col·laborat amb articles de crítica literària en diverses revistes especialitzades i en llibres col·lectius. I també ha escrit el pròleg de llibres de diversos autors.

Ha estat guardonat amb el Premi Joan Fuster de Narrativa de l’Ajuntament d’Almenara (1993); amb el segon premi en l’XI Concurs de Narrativa de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó (1994), i ha rebut el premi literari d’autors benicarlandos (2003).

És col·laborador dels mitjans Saó, 3×4.Info, La Veu de Benicarló, La Calamanda i Caràcters. També ho ha fet en el diari Avui, el setmanari El Temps i en Ràdio SER–Maestrat i Ràdio Benicarló.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter