SKU: 978-84-96623-58-3 Categoria: Product ID: 18363

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

152

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “La ciutat nova”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La ciutat nova

16,00 

La Ciutat Nova, que fa referència a la societat futura lliure i sense desigualtats, estudia la literatura d’escriptors que van compartir el combat per una societat millor, la il·lusió republicana i l’amargor de l’exili. L’obra i l’actuació d’Antoni Rovira i Virgili, Ramon Vinyes, Ventura Gassol, Rafael Tasis i Artur Bladé Desumvila constitueixen models de la dedicació de l’escriptura als ideals de la Llibertat, la Igualtat i el Catalanisme en el cicle cultural que la brutalitat de la guerra de 1936-39 va interrompre.

Comptat i debatut, estem davant d’una profunda revisió de l’obra literària i de l’aportació ideològica de cinc escriptors catalans contemporanis que van veure com la guerra i l’exili frenava la seua trajectòria. Assistim, doncs, a la revalorització de les seues figures amb una anàlisi excel·lent de Magí Sunyer de qui, l’únic retret que podem fer és no haver inclòs unes conclusions finals que sintetitzen, a partir de la comparació, l’aportació general dels escriptors estudiats.

Carles Cortés

Autor

Magí Sunyer és professor literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Ha estudiat l’obra d’escriptors dels segles XIX i XX i la mitologia i la simbologia nacionals en la literatura, en llibres com Els marginats socials en la literatura del Grup Modernista de Reus, Modernistes i contemporanis i Els mites nacionals catalans i una bona quantitat d’articles. És autor d’un llibre de contes, dues novel·les, una obra de teatre i uns quants llibres de poesia.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter