SKU: 978-84-16505-69-2 Categories: , , , Product ID: 18900

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

15 cm (ample) x 21 cm (alt)

Pàgines

184

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Sobre l’alquímia de la vida”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sobre l’alquímia de la vida

17,00 

Obra guanyadora del I Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló

Sobre l’alquímia de la vida. Conversa amb Xavier Vendrell és, tal com el títol explicita, un llibre en què Joan Borja conversa amb Xavier Vendrell sobre l’alquímia de la vida: sobre els reptes de la investigació genètica; sobre els compromisos ètics de la manipulació embrionària; sobre la prevenció de malalties hereditàries; sobre tècniques de fecundació in vitro; sobre les virtuts i els defalliments del sistema universitari; sobre el dia a dia en un laboratori de genètica reproductiva humana; sobre l’aventura de la descodificació del DNA; sobre l’elecció del sexe dels fills; sobre la seqüenciació massiva de genomes; sobre la importància del llenguatge en la difusió i la conceptualització del coneixement; sobre la pornografia de l’esperit científic; sobre els capricis del quimerisme i el mosaïcisme cromosòmic; sobre la intersexualitat i el tercer sexe; sobre el clonatge de mamífers; sobre la ideologia subjacent a una pel·lícula com Gattaca. Sobre tot i sobre res. Sobre això: sobre la vida, i els prodigis de la seua alquímia.

Una conversa on van desfilant tot un seguit de temes d’absoluta actualitat vital, com els reptes de la investigació genètica, els compromisos ètics de la manipulació embrionària, la prevenció de malalties hereditàries, la descodificació del DNA, el clonatge de mamífers i un llarg etcètera d’altres qüestions.

David Bueno

El llibre apunta temes molt interessants, a banda del repte de la manipulació embrionària. En una vesprada interminable desfilen les tècniques de fecundació in vitro, la descodificació del DNA, l’elecció del sexe dels fills, la seqüenciació massiva de genomes, la importància de la divulgació científica, les misèries acadèmiques, la intersexualitat i el tercer sexe…

Joan Garí

En definitiva, estareu davant un llibre que us permetrà assistir a una bona conversa sobre un fum de temes que segur que us interessen: la trajectòria d’un científic, els compromisos ètics de la investigació genètica i la manipulació dels embrions, les tècniques més modernes de fecundació in vitro, la possibilitat d’elegir el sexe dels fills, la importància del llenguatge en la difusió i conceptualització del coneixement… I, sobretot, entendreu per què, quan éreu més joves i atrevits, Fuster us deia que el més important era la Biologia.

Salvador Vendrell

Autor

Joan Borja i Sanz (Altea, 1968) és mestre per l’especialitat de Ciències, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filologia. Entre les seues publicacions —més d’una trentena de llibres— destaquen títols com Els aforismes de Joan Fuster (1996), Comunicar la ciència (1996), Meleagre (1998), La utopia de la ciència (2004), Llegendes del sud (2005), Els discursos de la ciència (2013), Café del temps (2013), El color de les quimeres (2013), Àncora del temps (2013), Papers d’etnopoètica (2014), Sotavent (2015) o Les llegendes secretes de Sara Llorens (2016). Ha sigut vicedegà de la Facultat d’Educació, director de la Seu Universitària de la Marina, director de la Unitat per a l’Educació Multilingüe i director del Departament de Filologia Catalana en la Universitat d’Alacant. Actualment, dirigeix el Departament de Publicacions i Investigació en l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter