SKU: 978-84-15896-62-3 Categoria: Product ID: 18715

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb solapes

Mides

17 cm (ample) x 24 cm (alt)

Pàgines

144

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Reset RTVV”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Reset RTVV

15,00 

Sinopsi

Un grup de professionals de la comunicació i la recerca hem unit les nostres forces per a redactar aquest llibre. Un treball que conté una anàlisi reflexiva i també una proposta de futur. El sistema comunicatiu valencià de les darreres dècades s’ha caracteritzat pel control polític, la centralització i la forta dependència dels grups espanyols, la mancança de pluralitat informativa, el progressiu deteriorament de la professió periodística, i l’escassa presència de la cultura i la llengua pròpia. El País Valencià té, a hores d’ara, una estructura informativa arcaica i provincial, amb xifres de lectura en el llindar del desenvolupament mediàtic, i sense cap diari, ràdio ni televisió, ni pública ni privada, de caràcter autòcton. L’objectiu més peremptori de les polítiques de comunicació ha de ser el reforçament de l’espai públic. És necessari un pacte civil i polític, més enllà de les majories electorals, al voltant de la llengua, la cultura i les esferes públiques de la comunicació com ara el sistema escolar, les ràdios i les televisions. Defensem que la RTV pública constitueix un baluard de defensa enfront dels grans oligopolis de la informació i les desigualtats informatives que se’n deriven, perquè atorga a la informació un valor sociocultural, i perquè assegura la cohesió social i territorial per damunt de les ofertes temàtiques i segmentades. Per això, entre moltes altres qüestions que el lector trobarà en les pàgines d’aquest llibre, proposem la creació d’una nova RTVV com a resultat d’un pacte de mínims —parlamentari i cívic— sobre el qual establir polítiques compartides per tot l’espectre sociocultural. Proposem, doncs, un pacte fundacional concretat en tres aspectes: institucional, economicoempresarial i sociocultural, que actue com a garantia que (la nova) RTVV no serà un televisió partidista ni governamental.

Sota el Col·lectiu Ricard Blasco hi trobem cinc destacats noms de periodistes i investigadors que, des de les seues respectives vessants, han contribuit a que “Reset RTVV” faça una aproximació multidisciplinar sobre l’objecte de l’estudi: el catedràtic de periodisme de la Universitat de València Josep Lluís Gómez Mompart, l’extreballador de RTVV i sociòleg Toni Mollà, la doctora en Filosofia i especialista en comunicació Mònica Parreño, l’extreballador de RTVV i periodista Manuel S. Jardí i el professor de sociologia de la UV Rafa Xambó.

 

Reset RTVV no és només un llibre que analitza la petita història de la ràdio i televisions públiques al País Valencià i la història política que hi ha darrera el seu tancament, sinó que és també un llibre esperançador de cara al futur, d’una societat que es vol activa i gens conformista i que vol construir el seu futur d’una nova RTVV que “no serà una televisió partidista ni guvernamental”.

Directe.cat

 

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter