SKU: 978-84-16505-87-6 Categories: , , Product ID: 18925

Informació addicional

Enquadernació

Rústica

Mides

12 cm (ample) x 20 cm (alt)

Pàgines

144

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Antologia de Joan Fuster”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Antologia de Joan Fuster

11,95 

Si Fuster és un dels assagistes europeus més important del segle xx, per què no l’hauríem d’aprofitar al màxim? Fuster ens farà gaudir d’una prosa deliciosa alhora que ens obrirà la ment a preguntar-nos el perquè de tantes coses. Això ja serviria per a qualsevol ciutadà europeu que s’endinsara en la lectura de Fuster. Com a catalans, i especialment com a valencians, a més a més, ens posa davant de l’espill i ens dóna l’oportunitat de comprovar que els temes tractats, els grans temes, segueixen exactament igual de vius. No han perdut ni un gram d’actualitat.

L’any 2012 ha fet 90 anys del naixement de Joan Fuster, 50 de la publicació de Nosaltres, els valencians i 20 de la seua mort. És, segurament, la figura més emblemàtica de la renovació cultural del País Valencià i segurament, també, l’assagista més destacat de la literatura catalana. Els valencians ens actualitzem intel·lectualment com a poble i entrem en la modernitat a partir de Joan Fuster.

Fa uns dies el carter em va portar a casa un nou llibre, Antologia de Joan Fuster, editat per l’editorial binicarlanda Onada edicions. Es tracta d’una selecció de textos fusterians preparada pel professor Vicent Terol i Calabuig i destinada a joves d’entre quinze i dèsset anys. Amb una barreja de curiositat i golafreria intel·lectual, em vaig posar a llegir-lo. Hi vaig trobar textos de llibres com ara ‘Sagitari’, ‘Figures de temps’, ‘Indagacions i propostes’, ‘Diccionari per a ociosos’, ‘Poetes, moriscos i capellans’, entre altres; en fi, una barreja d’articles, entrades de dietaris, miniassajos i aforismes. Trobe que la selecció que ha fet Terol és intel·ligent i per moments agosarada, ja que també ha inclòs assajos que reflectixen la idea de país que tenia Fuster. Manel Alonso

Antòleg

Vicent Terol i Calabuig és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat d’Alacant. Ha treballat com a professor de llengua i literatura en diversos IES del País Valencià i per a diferents administracions autonòmiques o estatals en l’actualització lingüística del seu funcionariat. Actualment, és director del CPFPA Sant Carles, d’Ontinyent. Ha publicat articles en El Punt i en diferents mitjans locals i comarcals (2000-2004); el llibre Homenatge a la República (2002), i un treball sobre l’escultura d’Antoni Miró a la plaça del 25 d’Abril de Gandia, dins Antoni Miró. 25 d’Abril 1707 (2007). En el monogràfic sobre Joan Fuster, de la revista Eines (núm. 17), ha publicat el treball de sociolingüística “Panoràmica de l’ús social de la llengua catalana”.

Per saber-ne més

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter