SKU: 978-84-96623-57-6 Categoria: Product ID: 18237

Informació addicional

Enquadernació

Rústica amb sol·lapes

Mides

24 cm (ample) x 17 cm (alt)

Pàgines

128

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a opinar “Agroecologia per a un paisatge en extinció”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agroecologia per a un paisatge en extinció

16,00 

L’horta del Millars, a banda i banda del riu que li dóna nom, és el paisatge rural i cultural autòcton de la Plana de Castelló. Però aquest espai no és perceptible per a tothom perquè es troba degradat i destruït. L’Horta tradicional desapareix com a entitat física i emocional perquè sembla que ja no és útil per a la societat: l’agricultura ha anat perdent pes econòmic respecte a d’altres sectors productius; l’agricultura com a forma de vida ja és, senzillament, una anècdota del passat. Però les hortes periurbanes al segle XXI tenen funcions agroambientals molt importants per a les ciutats que no es poden menystenir: assegurar la seua sobirania alimentària, controlar els fenòmens climàtics locals amb la millora del microclima i afavorint la infiltració, etc. Quan les hortes acullen espais naturals protegits, com les Goles del Millars, l’agricultura ecològica obre possibilitats per a la biodiversitat i per a l’agricultura, per a la millora del paisatge i la salut de les persones.

Aquest llibre planteja la protecció de l’Horta del Millars, a favor de l’agricultura sostenible, amb els mitjans que les administracions públiques i una societat civil desperta puguen proporcionar a favor del territori.

Autora

Francesca Pérez i Badal va nàixer a Almassora. Ha desenvolupat els seus estudis de Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona, i es va especialitzar en la gestió sostenible del territori. Després, amb un Màster d’Arquitectura bioclimàtica i Medi Ambient a la Universidad Politécnica de Madrid, va iniciar el seu interès per l’Horta del Millars: els elements que la conformen, els factors que la degraden i les possibilitats de futur. D’aquestes experiències van nàixer dues publicacions: Les alqueries de l’Horta del Millars: la rehabilitació bioclimàtica, una estratègia per al desenvolupament rural sostenible, guardonada amb el Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats a l’any 2007, i Agroecologia per a un paisatge en extinció. Des del 2003 és educadora ambiental i realitza projectes per a municipis i centres educatius.

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter